Storlien

storlien

I Sveriges allra bästa fjällterräng hittar du Storlien. Byn ligger 600 meter över havet och det är en av Sveriges mest välbesökta skidorter och vinteraktivitetsorter. Hit tar du dig lätt via bil, båt eller flyg och byn ligger mitt i fjället med många fjälltoppar omkring. I Storlien finns det gott om oexploaterade fjällområden vilket besökarna njuter av att få upptäcka. Storlien har 23 olika nedfarter och under vintertid bygger de upp de bästa parkerna Funpark och StorlienPark. I Storlien arbetar prisbelönta pistmaskinförare som varje år hittar på olika hopp och bättre rails.

storlien1

Skidskola
Storlien har en utmärkt skidskola som passar alla. Här kan du få hjälp med allt från hur du står på ett par skidor till hur du slipar din teknik. De har speciella skidkurser för barn mellan 4-9 år, ungdomar mallen 10 – 15 och vuxna från 16 år och uppåt. I alla kategorier finns underkategorier där du kan välja vilken svårighetsgrad du ligger på. Det finns speciella kurser i hur du åker i parken, telemark och snowboardlektioner.
Det finns även möjlighet att få lektioner i grupp. Då är ni en grupp på minst tre olika personer.

Längdskidor
I inspirerande och underbar terräng finner du 17 kilometer preparerade spår anpassade för längdskidor i Storlien. De har elljusslingan som är 4,5 kilometer, ett spår som är en mil och ett annat spår som är 2,5 kilometer. Vid andra änden av byn finns det ett spår som kallas för Fjäll-Lienspåret och det är ungefär 1,5 kilometer. Alla spår prepareras av en pistmaskin vid behov.

Uthyrning och sportshop
Det finns olika alternativ för dig som vill hyra eller köpa din skidutrustning, tillbehör eller kläder i Storlien. Du kan antingen vända dig till Skidcenter Skiduthyrning och Storlien Sportcenter med flera. Där kan du köpa bland annat skidkläder, pjäxor, hjälmar, skidor, stavar, snowboards och mycket mer.

Boende
Om du vill bo på hotell i Storlien kan du antingen bo på Le Ski Lodge som erbjuder olika typer av rum och sviter. De har en nattklubb, bar och en restaurang.
Det finns ett lägenhetshotell vid namn Storlien Lyorna som ligger i närheten till de bästa restaurangerna, hotellen, liftarna och affärerna. Här hittar du rum utefter dina behov.
De har även ett högfjällshotell där du kan boka deras olika hotellpaket. Här får du uppleva Storliens historia på ett inspirerande sätt.
I Storlien finns det även många olika stugor du kan bo i samt olika hostels.

Aktiviteter
När du känner att du kan göra de bästa hoppen i deras Funparks och vill göra någonting annat finns det ett antal olika aktiviteter du kan ägna dig åt. Du kan bland annat ta en turridning på islandshästar över de vackra fjällen, åka hundspann, få en adrenalinkick på snöskotern eller isfiska och njuta av lugnet och tystnaden.

Resa till Storlien
Det allra lättaste sättet att resa till Storlien är med tåg. De går raka vägen från bland annat Malmö, Stockholm och Göteborg. Ett annat sätt att ta sig hit är med bil. E14 går raka vägen till Storlien och från Stockholm till Storlien med bil är det 72 mil.
Ett annat alternativ är att flyga. Då flyger du till Vaernes Airport och tar tåget från flygplatsen till