Sälen

sälen

I Sälen hittar du många olika fjäll. Sälen erbjuder dig norra Europas största alpina område för skidåkning. Här hittar du fjällen Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället.
Sälen erbjuder dig på totalt 118 nedfarter, 12 äventyrsområden och parkområden och 10 olika barnområden.

Fjället Lindvallen är den perfekta skidorten för dig som reser med barn. Här finns det största barnområdet i hela Europa med knappliftar. Lindvallen har 44 olika nedfarter och 36 olika liftar som tar dig upp till svindlande höjder. Lindvallen har även 2 parker.
Högfjället är perfekt för dig som vill ha en bekväm semester. Deras backar ligger precis vid mataffärer, olika nöjen och Högfjällshotellet. Högfjället har 10 nedfarter, 12 liftar och en liten park som är anpassad för de som precis har börjat utforska sin karriär som parkåkare.
För att komma åt de flesta svarta backarna bör du åka i Tandådalen. Här erbjuds du 32 olika nedfarter, 20 liftar, 3 parker och 3 rullband. I Tandådalen åker du alpin skidåkning men det finns även backar för den som vill ha ett lite lugnare tempo.
Hundfjället är anpassat efter hela familjen. Det finns allt från lätta till avancerade backar. Här hittar du 28 nedfarter, 18 liftar och 3 olika områden med äventyrsåkning. I Hundfjället finns en av de brantaste backarna i Sverige och för barn har de den mycket uppskattade Trollskogen.

sälen1

Skidskola
Sälens olika fjäll erbjuder alla en skidskola anpassad utefter skidåkarens behov. Oavsett om det är första gången du spänner på dig ett par skidor eller om du är en van skidåkare får du den hjälpen du behöver av de duktiga och erfarna skidskolelärarna. Här kan du välja om du vill ha privatlektioner eller om du vill ta dina lektioner i grupp tillsammans med andra som är på samma nivå som du. Du kan få guidade turer på fjällen och du kan välja om du vill ha en egen personlig skidtränare. Har du funktionsnedsättningar finns det alternativ som Skicart och Sitski.

Längdskidor
Vill du åka längdskidor i Sälen finns det mängder med olika spår och leder att välja mellan. Alla i fantastisk natur som på kalfjäll, elljusspår, i skogsterräng och mycket mer. Det finns spår för både dig som vill njuta av naturen och för dig som åker på elitnivå. I Sälen kan du åka längdskidor i alla deras fjäll samt i närliggande områden som Rörbäcksnäs, Myrflocenter, Gubbmyren, Hemfjällstangen och Tärnhedsspåret. Alla spår finns i olika längd och svårighetsgrader.

Uthyrning och sportshop
Om du väljer att hyra dina skidor via Skistar kan du boka dem på nätet och få de hemkörda till din stuga. Du får hjälp av duktig personal i deras Skishops. Där kan du även köpa all möjlig utrustning så som pjäxor, skidor, skidkläder och mycket mer. Förutom Skistars butiker hittar du en mängd andra skiduthyrare och skidåterförsäljare som bland annat Dalskidan, Görans sportshop, Skidhuset , Nalles Skidbod och många fler.
Affärerna säljer även skidkläder och mycket mer. Vill du redan vara förberedd när du kommer till skidorten kan du köpa dina skidkläder innan du åker.

Boende
Oavsett om du vill bo i pensionat, på hotell, i en stuga eller i en lägenhet finns det många alternativ som gör att du hittar det som passar dig och dina behov bäst. Först och främst måste du bestämma dig för vilket fjäll du vill bo vid. Vilket fjäll passar dig och ditt sällskap bäst? Ditt boende bokar du lätt och smidigt via internet.

Aktiviteter
Förutom Sälens fantastiska skidåkning finns det ett stort utbud av andra aktiviteter du kan utföra. Det finns olika poolarium vilket innebär att du kan bada i pooler, bubbelpooler, sola solarium, spendera tid i deras bastu, få en massage eller olika spabehandlingar. Dessa poolarium finns i Tandådalen och på Hundfjället. Du kan åka snöskoter eller skotertaxi, du kan lära dig skulptera i is, utföra olika gruppaktiviteter som bland annat åka hundspann och häst med släde och bada badtunna.

Resa till Sälen
Det finns fler än ett sätt att ta sig till Sälen på. Hit kan du åka bil, buss, båt, tåg och flyg.
Med bil tar du dig lätt och smidigt på bra vägar. Fördelen med att åka din egen bil är att du har stor rörelsefrihet även uppe i Sälen.
Åker du buss kan du åka med Fjällexpressen eller Swebus. Bussen stannar vid receptionen i vardera fjäll och du har gångavstånd till ditt boende.
Från Danmark tar du smidigt båten till Sälen. Båtbiljetterna bokar du på de olika rederiernas hemsidor.
Flyget till Sälen går raka vägen från Skåne och Stockholm till Mora. Från Mora tar du sedan en transfer som tar dig raka vägen till din slutdestination.
Med tåget åker du till Borlänge och tar sedan en buss den sista biten. Dalatrafiks bussar går från Borlänge hela vägen till Sälen.