Choklad med hjortron

Hjortron med choklad är en fin kombo

Det fantastiska med choklad är att det går att smaksätta med flera olika kombinationer. Åre har en chokladfabrik som är väldigt populär men det är faktiskt ganska enkelt att göra chokladpraliner hemma och få en norrländsk touch på det. Det gäller såklart att du har bra formar så ett tips är att köpa silikonformar som gör att inte pralinerna fastnar och dessutom tål de varm smet samt att vara i frysen. Ett favoritrecept är att smälta choklad och sedan droppa i mylta, Vill du göra det ännu per spännande kan du även strö över lite flingsalt, perfekt gåva nu inför påsken.

Chokladpraliner med hjortronfyllning – Recept

Ingredienser:

Recept på chokladpraliner med Hjortronfyllning
  • Chokladöverdrag:
    • 200g mörk choklad (minst 70% kakao)
  • Hjortronfyllning:
    • 100g färska eller frysta hjortron
    • 50g socker
    • 1 msk vatten
    • 1 msk citronsaft

Instruktioner:

  1. Förbered hjortronfyllningen:
    • Lägg hjortron, socker, vatten och citronsaft i en kastrull.
    • Låt koka på medelvärme tills hjortronen är mjuka och blandningen har tjocknat till en syltkonsistens.
    • Ta bort från värmen och låt svalna.
  2. Smält chokladen:
    • Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  3. Forma pralinerna:
    • Använd en pralinform eller iskubsform. Häll en liten mängd smält choklad i varje form så att botten täcks.
    • Lägg en liten klick hjortronfyllning i mitten av varje form.
    • Häll över mer smält choklad för att täcka fyllningen helt.
  4. Låt stelna:
    • Placera pralinformen i kylskåpet i minst 2 timmar eller tills chokladen har stelnat helt.
  5. Servera:
    • Njut av dina chokladpraliner med hjortronfyllning!

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

11 svar till ”Choklad med hjortron”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *