Åre

Pistkarta över Åre
åre

Åre erbjuder skidsemester för hela familjen och de har backar som passar precis alla. Om du vill utforska mer än de pistade backarna har du ett helt fjäll som väntar på att få upptäckas. I Åre hittar du fantastiska små byar och hela Åre osar av en atmosfär du inte kommer att finna någon annanstans. Åre har tre olika skidorter, Duved, Åre By och Åre Björnen alla ligger runt Åreskutan.

I Duved erbjuds du bra skidåkning i ett lugnare tempo, med många nedfarter och härligt pudrig snö.
I Åre By är det mer puls. Du erbjuds enklare backar men här finns det med avancerade backar och här är det skidåkning i världsklass. De bjuder på många olika nedfarter, liftar och en varierande terräng. I Åre By finns det även ett härligt uteliv med after ski i toppklass.
Åre Björnen är det bästa stället i Sverige för alla barnfamiljer. Här hittar du den bästa anpassade skidåkningen för barn. Här hittar du Björnlandet som är en sagoskog med många roliga överraskningar. Här har barnen en egen afterski och det finns självklart även en after ski för de vuxna också.

åre

Skidskola i Åre
Åre har otroligt duktiga skidskolelärare som mer än gärna hjälper dig att lära dig åka skidor och snowboard eller slipa på dina skidtekniker. De spenderar omkring 130 dagar uppe i backarna varje vinter. De hjälper dig i alla olika stadier av kunskap, allt ifrån vanlig klassisk skidskola till offpist.
Du kan välja mellan grupplektioner där du lär känna många nya människor, snowboardsskolan, ta en privatlärare i skidåkning och att åka med SkiStar Trainer som blir din personliga tränare uppe i skidbackarna. De erbjuder även skidskola för barn i åldrarna 3 – 9. För de allra minsta finns det Valleklubben.

Längdskidor
Åre bjuder på härlig längdskidåkning på deras olika fjäll. Du kan välja mellan att antingen uppleva harmonin och stillheten uppe på fjället eller åka i träningsfart i deras olika elljusspår.
Du hittar deras olika längdskidsspår i Duved, Ullådalen och Åre Björnen. För att se exakta kartor och läsa mer om varje längdskidåkningskort klicka här.

Uthyrning och sportshop
I Åre finns det många olika alternativ när det kommer till att hyra eller köpa skidor, snowboard, alla dess tillbehör och skidkläder. Du hittar affärer som alla har olika varianter av skidor för alla olika kunskapsnivåer, från nybörjare till proffs. Skistar har egna butiker med skiduthyrning nära skidbackarna. I Skistars butiker kan du även köpa ditt SkiPass, ditt liftkort.

Till barn och ungdom har de både carving- och twintipskidor och för de äldre finns det skidor för nybörjare, medel och avancerad carving.
I Åre hittar du bland annat affärer som Stadium, Intersport, Peak Preformance och många fler.

Boende & hotell i Åre
Åre är stort så för att välja boende kan det vara bra att först bestämma dig för var du kommer att åka mest skidor. Det är alltid skönast att bo nära backarna man tänkte åka i. Du kan välja om du vill bo i Duved, Tegefjäll, Åre By, Björnen eller öster om Åre.
Det finns många alternativ för dig som letar boende i Åre och det är inte svårt för dig att hitta ett boende som passar dina önskemål. Här kan du bo i fjällstugor, på pensionat eller hotell. Du kan även hyra lägenheter att bo i under din skidsemester. I vissa hotell och pensionat ingår det alltid frukostbuffé och i bland annat lägenheterna är det självhushåll som gäller.

Aktiviteter
I Åre händer det alltid någonting spännande. Du kan hyra en guide och få hjälp med att hitta den bästa snön för att få de bästa åken, Alpin skidåkning. Du kan bada badtunna, åka hundspann, utföra olika jakt- och fiskeaktiviteter, rida, åka snöskoter och vandra i fjällen med snöskor. Det finns olika luftaktiviteter du kan utföra som till exempel skärmflyg och snowkite. Med andra ord finns det en rad aktiviteter för den som vill ta ett par dagar ledigt från skidåkningen.

Resa till Åre
Välj mellan olika resalternativ när du åker till Åre. Hit kan du ta flyget, olika typer av tåg, bussen eller åka din egen bil.
När du flyger till Åre finns det under högsäsongen direktflyg via SAS. Du stiger av planet i Östersund och tar därifrån en transferbuss/hyr en bil och åker sista vägen till Åre.
När du åker tåg finns det två olika alternativ. Du kan antingen åka tåg med SJ eller Veolia och de tågen går från hela Sverige och alla tider på dygnet. Det finns även ett särskilt Åretåg där hela resan upp förvandlas till ett skidparty. Här reser glada och förväntansfulla människor med ett öppet sinne för party.
Från Stockholm kan du ta Årebussen. Detta alternativ är både prisvärt och bekvämt.
Tar du din egen bil kan du vara säker på att vägarna är bra hela vägen fram till slutdestinationen Åre. Avstånd till Åre från till exempel Malmö är 1120 kilometer, från Göteborg 890 kilometer och från Stockholm är det 630 kilometer.